Galactoria 2017

În perioada 27 mai-3 iunie 2017, Facultatea de Teatru și Televiziune organizează cea de a XIV-a ediție a Festivalul Absolvenților „Galactoria”. În cele 8 zile vor avea loc spectacole de teatru susținute de absolvenții școlii și workshopuri conduse de invitații Galei. Evenimentele vor avea loc la Facultatea de Teatru și Televiziune, Studioul Radu Stanca din cadrul Facultății de Litere, Enigma Cafe, Teatrul Național din Cluj-Napoca, Reactor de creație și experiment și Fabrica de pensule.

Evenimentul are ca scop promovarea generației de absolvenți de anul acesta. Printre invitați se regăsesc nume importante din teatrul românesc precum Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, Dragoș Muscalu si Horia Suru, care vor susține conferințe și ateliere pentru studenți deschise şi publicului larg, în limita locurilor disponibile. De asemenea, vor fi prezenți directori ai teatrelor din țară.

Absolvenții secțiilor de Actorie, Regie și Teatrologie vor prezenta spectacolele la care au lucrat pe parcursul celor trei ani de facultate, atât în cadrul instituției de învățământ, cât și în afara ei. Pe lângă acestea,studenții vor susține seri muzicale, de poezie sau step, precum și One Man Show-uri pe baza unor texte scrise sau dramatizate de ei. De asemenea, vor mai avea loc spectacole lectură și spectacole de Teatru-dans.

Una dintre surprizele acestei ediții este spectacolul The Sunset Limited, producție a Teatrului Unteatru din București cu Richard Bovnoczki și Șerban Pavlu, spectacol nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol la premiile UNITER în anul 2016.

 

Programul complet al evenimentelor

Download (PDF, 463KB)

 

O Femeie

Primul spectacol din Festivalul Galactoria va fi “O Femeie”. Acesta se va juca  sâmbătă, 27 mai de la orele 19:00 în Sala Studio Radu Stanca din incinta Facultății de Litere. Un spectacol despre sexul frumos și pentru că frumusețea înseamnă schimbare, despre misterioasa lui varietate. Mamă, amantă, iubită, soție, obiect al obsesiei, sursă a repulsiei, templu al adorației, cochetă și desfrânată, motiv de plictiseală, țintă (și de multe ori) provocator al violenței domestice, muză (a creației și a glumelor zise la bere), cușcă și zbor. Și femeile se văd pe ele în foarte multe feluri, mereu între forță și fragilitate. Cât despre relații, ele sunt ca un vals sau ca un dans tehno.  O privire dinamică, personală și plină de umor a 15 tineri, coordonați de Andrea Gavriliu.

Spectacol de teatru fizic bazat pe cartea “O Femeie” de Péter Esterházy.

  • Concept și regie: Andrea Gavriliu
  • Sunet și lumini: Victor Lup
  • Durata: 1h30′ fără pauză
  • Distribuție: Andreea Bănică, Norbert Boda, Nicole Burlacu, Alexandru Chindriș, Robert Danci, Blanca Doba, Radu Dogaru, Denisse Moise, Alexandru Popa, Dan Pughineanu, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Maria Teișanu, Victor Tunsu, Eric Țuțuianu.

Lasă un răspuns

Close Menu